пятница

Батьки теж роблять це

Автор: Трутнева Юлія


Питання тільки: як? Що відбувається з сексуальними стосунками під час вагітності і після пологів? І чим вони відрізняються від тих, що були раніше?
До того як...


Плюси
Вам ніхто не заважає. Вас поки тільки двоє - ви і він. Ви повністю маєте в своєму розпорядженні свій вільний час, свою житлоплощу і своє тіло.
Ви у відмінній формі - ніяких черевець, розтяжок, болів в поясниці і витікаючого молока.
Ви висипаєтеся.
У ваших стосунках присутня романтика і відсутня груба фізіологія.
Ви ходите на побачення, зустрічаєтеся в ресторанах, кафе, кіно, театрах, метро, нарешті. Ви предстаєте один перед одним в самому парадному, доглянутому вигляді.
Вас не лякають думки про прийдешнє майбутньому - пологах, дитячих хворобах, життя утрьох.

Мінуси
Ви вимушені постійно думати про надійну контрацепцію.
Ви не відчуваєте себе до кінця упевненої в партнерові і в довгостроковості ваших стосунків.
Ви поки не можете точно сказати, що це - той самий, єдиний, на все життя.

У час...

Відразу обмовимося: секс під час вагітності теж існує. Відмовлятися від нього доводиться лише по релігійних міркуваннях або за медичними показаннями.

Плюси

Можливість не оберігатися і, отже, займатися сексом не за розкладом, а у будь-який час і в будь-якому місці.
Для багатьох жінок «вагітний» секс виявляється найяскравішим сексуальним досвідом за все попереднє життя. Гормональний вибух і підвищене кровопостачання статевих органів перетворює їх на сьогоденню секс-гуру.

Досить великий відсоток жінок вперше випробовує оргазм саме під час вагітності
Під час вагітності жінка відчуває свою значущість, відчуває себе по-справжньому жіночною. Крім того, якщо вагітність протікає нормально, вона і виглядає дуже привабливо: збільшуються груди, гормони, що розігралися, роблять шкіру гладкою і ніжною, додають блиску і пишноти волоссю. А відчуваючи себе красивою і бажаною, жінка і в ліжку поводиться більш розкуто.

Виявившись не тільки коханцями, але і майбутніми батьками, партнери стають упевненішими один в одному. Крім того, вона випробовує вдячність за те, що він зробив її справжньою жінкою і подарував їй це диво. А він - за те, що вона носить його дитину.

Змінна з кожним місяцем фігура майбутньої мами примушує сексуальних партнерів експериментувати з позами - про місіонерську можна забути вже в кінці першого триместра. А можливі медичні розпорядження - наприклад, тимчасова заборона вагинальных контактів - дає можливість вивчити інші види ласк.

Секс в положенні не тільки не шкодить майбутній дитині, але і йде йому на користь. Дослідження показали, що плід виявляється залучений в сексуальні переживання батьків і реагує на них що то різко частішає, то, навпаки, сповільненим серцебиттям. Під час материнського оргазму йому передаються все ті позитивні емоції, які захльостують його маму. Крім того, скорочення матки під час оргазму стають для нього своєрідною зарядкою, тренуванням перед прийдешнім виходом в світ. Навчившись їх переносити, він легше адаптується до випробувань під час пологів.

Мінуси

Токсикоз - особливо на ранніх стадіях вагітності.

Гормональний вибух, що приводить до емоційної нестабільності майбутньої мами.

Хвороблива чутливість грудей.

Прискорене сечовипускання, задишка, швидка стомлюваність і інші вагітні симптоми.

Зміни фігури.

Після

Відбулося! Ви, нарешті, стали батьками - не потенційними, не майбутніми, а як там не є справжнісінькими. Поздоровляємо! Звичайно, якийсь час вам було не до цього. А може бути, це було мало не перше, про що ви подумали після того, як переконалися, що з малюком все гаразд, та і ви самі, здається, дихаєте. У будь-якому випадку вам хотілося б знати, коли це буде можна, і як воно тепер відбуватиметься.
Що торкається «коли», одній моїй знайомій на аналогічне питання медсестра відповіла: «Все залежить від того, в якій палаті лежатимеш - в загальній або персональній». А якщо серйозно, лікарі рекомендують партнерам утримуватися від статевих контактів протягом шести тижнів після пологів.

Плюси

Можливість знову відчути себе юними закоханими: відтепер вам знову доведеться робити це крадькома, тайком. Тільки вже не від батьків, а від власної дитини.

Перешкоди зазвичай лише підсилюють бажання і підвищують градус стосунків. А їх у вас буде хоч відбавляй: заснув? прокинувся? не розбудимо? а якщо зайде, почує?

Стриманість - кращий афродизиак. Після цнотливості протягом двох тижнів до пологів і шести тижнів після ви будете готові накинутися один на одного хоч в ліфті, хоч на молочній кухні.

Ну і, нарешті, регулярні ласки допомагають прийти у форму швидше, ніж спеціальні вправи.

Мінуси

Неприємні відчуття після пологів - для багатьох мам цей перший післяпологовий секс здається хворобливішим, ніж перший сексуальний досвід.

Психологічний дискомфорт - після важких пологів жінці буває складно зважитися на те, щоб хтось знову турбував її. Як емоційно заявила одна моя знайома: «З мене тільки що вийшла істота розміром з кавун. І я поки не хочу, щоб туди проникало щось ще, нехай навіть розміром з огірок».

Наслідки стриманості - звичайно, це як з велосипедом: навчившись, вже не розучишся. Але...

Відсутність природного мастила - явище тимчасове і легко поправне за допомогою купувальних лубрикантов, придбати які можна не тільки в секс-шопе, але і в аптеці. Набряклі груди і витікаюче перший час молоко - в цьому випадку можуть допомогти зручний бюстгальтер і спеціальні всмоктуючі вкладки для годуючих мам.

Постійна присутність немовляти і повна залежність від нього - але не спати цілими цілодобово навіть він не може.Хронічний недосип - використовуйте для відпочинку будь-яку вільну хвилинку. Прибирання, готування і інші прання почекають.

Боязнь нової вагітності - порадьтеся з лікарем з приводу надійної контрацепції. І не вірте міфам, що жінка, що годує грудьми, не може завагітніти.Що стосується поки що не ідеальної фігури: зайві кілограми, м'язи, що обвиснули, розтяжки - експериментуйте зі світлом, нижньою білизною, довгими нічними сорочками. А ще краще - робіть зарядку, користуйтеся засобами, що підвищують пружність шкіри, і не мучтеся комплексами. Повірте, в ці моменти чоловікові не важливий ваш об'єм талії або розмір грудей, він зосереджений на іншому. Тому просто розслабтеся і отримуйте задоволення.





Пологи в лютому



Новонароджені діти чутливі до зовнішніх дій, а тому при догляді за немовлям необхідно враховувати «сезонні» нюанси. Отже, особливості догляду за немовлятами, народженими цього місяця.
.

Ризик переношування За даними Асоціації планування сім'ї, жінки, у яких термін пологів доводиться на лютий, частіше переношують вагітність. Лікарі пояснюють це тим, що в холодну пору року всі процеси в організмі людини сповільнюються. Крім того, взимку майбутні мами ведуть менш активний спосіб життя, менше рухаються і менше бувають на свіжому повітрі, ніж ті, у кого останній триместр вагітності доводиться на теплу пору року.
Щоб уникнути переношування, старайтеся в останні тижні вагітності якомога більше часу проводити на свіжому повітрі, особливо коли ще ясно. Ведіть активний спосіб життя і стежите за надбавкою у вазі. Вагітність вважається за переношену після 42-го тижня. Отже, якщо ви наближаєтеся до критичного терміну, а пологи не наступають, прислухайтеся до ради фахівця. Найшвидше, вам запропонують планову госпіталізацію, щоб здійснювати контроль за плодом і у разі потреби прийняти заходи.

Залишкова інфекція
На початок лютого, коли ваш малюк з'явиться на світло, епідемія грипу мине. Але якщо протягом місяця до народження дитини хтось з членів сім'ї перехворів грипом або ОРВІ, мікроби-збудники можуть бути ще присутніми і в організмі що перехворів, і у вашій квартирі. Це так звані залишкові віруси. У дорослих і дітвори, яка хоч би раз перехворіли ОРВІ, виробився імунітет до залишкових вірусів, і вони їх не помічають. Але новонароджена дитина «відкрита» для всіх мікробів. І присутність в квартирі залишкових вірусів може привести до зараження . Тому, перш ніж ви з дитиною приїдете додому, попросите родичів продезинфікувати квартиру. Для цього підійдуть звичайні миючі засоби, наприклад, дитячий пральний порошок «Доместос» або кварцева лампа.

Потенційні алергени
Протягом всієї зими наші дороги посипають спеціальними хімічними реагентами, які сприяють таненню снігу і перешкоджають появі ожеледі. До складу більшості реагентів, використовуваних в нашій країні, входить хлористий натрій (NaCl), який є потенційним алергеном. До кінця лютого концентрація хлористого натрію на узбіччях дороги досягає свого граничного значення. Тому під час прогулянок з новонародженим прагніть менше ходити уздовж траси, дорогий, які посипають реагентами. При необхідності піднімайте капюшон коляски, а після прогулянки промивайте носик дитини прохолодною водою.

Перепад температури
Весна не за горами. Це відчувається по різких скачках температури за вікном. Ще вчора стовпчик термометра показував мінус п'ятнадцять. А сьогодні за вікном «0о З». Новонароджені, як правило, погано переносять такі різкі перепади. Вони погано сплять (або, навпаки, ніяк не можуть прокинутися), вередують і погано їдять. Щоб полегшити процес адаптації дитини до погодних умов, прагніть регулярно провітрювати приміщення і підтримувати в дитячій оптимальну вологість повітря за допомогою спеціальних зволожувачів або судин з водою.

Прогулянки
При температурі не нижче -8оС можна вийти на вулицю вже через 2 тижні після виписки. При температурі від -8оС до - 15оС перший вихід на вулицю бажано відкласти, поки дитині не виповниться 3 тижні. Перша прогулянка нетривала - всього 10-15 хвилин. Потім час перебування на свіжому повітрі поступово додаючи по 15-20 хвилин, доводять до 1,5-2 годин, 2 рази на день. При мінусовій температурі гуляти з новонародженим більше 2-х годин не рекомендується. Також не варто виходити на вулицю в дні різкого коливання температури (більш ніж на п'ятнадцять градусів) в мінусову сторону. Наприклад, якщо вчора було плюс три, а сьогодні стовпчик термометра опустився до мінус дванадцяти. Новонародженому необхідно дати день адаптуватися до різкого похолодання.

Що купити на виписку?
Якщо ви збираєтеся сповивати дитину, то на виписку необхідно приготувати дві сорочечки (байкова і бавовняна), два чіпці, тепла шапочка, дві пелюшки, одноразовий підгузник, шкарпеточки, куточок (щоб прикрити обличчя дитини на вулиці), тонка і товста ковдра в підковдрі. Товстою ковдрою ви потім зможете вкривати дитину будинку. Якщо ви проти сповивання, то замість двох пелюшок вам буде потрібно байкові повзунки і такий же костюмчик на кнопках. А замість ковдри - комбінезон або конверт з рукавами. Набагато розумно придбати відразу осеннее-весенний комбінезон.