воскресенье

Стать майбутньої дитини


ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ СТАТЬ МАЙБУТНЬОЇ ДИТИНИ



Деякі батьки мріють, щоб новий член родини був неодмінно хлопчиком або дівчинкою. Чи можна якось спланувати стать майбутньої дитини?

ХТО ВИЗНАЧАЄ СТАТЬ МАЙБУТНЬОЇ ДИТИНИ?

пол будущего ребенка, определить пол будущего ребенка, приметы на пол ребенкаПід час статевої близькості в піхву жінки потрапляє 300-500 мільйонів сперматозоїдів. У його кислому середовищі більша їх частина гине, лише найстійкіші потрапляють в шеечную слиз, що має слабо лужну реакцію, яка полегшує рух. Перш ніж дістатися до яйцеклітини, сперматозоїдам належить перетнути порожнину матки і потрапити в маткову трубу. Цей шлях вони проробляють за 2-2.5 години. За останніми даними, їх запліднююча здатність зберігається протягом 2 діб.
Отже, яйцеклітину, що потрапила в маткову трубу, швидко оточує армія сперматозоїдів.Яйцеклітина завжди є носієм статевої Х-хромосоми, сперматозоїди ж бувають двох видів: носії Х-та Y-хромосом. Якщо з нею зливається той сперматозоїд, що несе Х-хромосому, з'являється ембріон жіночої статі (ХХ), а якщо раніше за нього встигає носій Y-хромосоми, виникає зародок чоловічої статі (ХY). Це означає, що відповідальність за стать майбутньої дитини в буквальному сенсі несе сперматозоїд. А точніше, його господар - батько майбутньої дитини.


ЩО ЩЕ ВПЛИВАЄ НА СТАТЬ ДИТИНИ?

Є ще кілька обставин, крім перерахованих вище, які теж можуть вплинути на стать майбутньої дитини. Наприклад, є родини, де з покоління в покоління народжуються тільки хлопчики або тільки дівчатка. Чому так буває? Мабуть, тут існує якась генетична схильність до народження дітей однієї статі. А можливо, вся справа в особливостях сперми, які впливають на кількість сперматозоїдів групи Х або Y.
Крім того, як стало відомо, сперматозоїди з Х-і Y-хромосомою розрізняються: несучі Х-хромосому дещо більше і рухаються повільніше тих, що несуть Y-хромосому. Однак останні хоч і спритніше, але не відрізняються стійкістю і швидше гинуть. Отже, ті сперматозоїди, що несуть інформацію «на хлопчика», швидше досягнуть місця зустрічі, але, якщо ця зустріч не відбудеться протягом 48 годин (овуляції ще не було, і їх ще не чекали), вони гинуть. А сперматозоїди, що несуть інформацію «на дівчинку», доберуться до мети повільніше, але, якщо овуляція вже відбулася і яйцеклітина чекає (а чекати вона може, як ми знаємо, не більше 24 годин), зустріч відбудеться.
Отже, якщо статева близькість трапилася перед овуляцією (при нормальному циклі на 12-13-й день), майбутні батьки мають набагато більше шансів отримати дівчинку, так як швидкі Y прибіжать завчасно і не дочекаються зустрічі-овуляції, а повільні Х опиняться на місця якраз в термін, і утворюється статева клітина ХХ.
Якщо ж статева близькість припала на момент овуляції або першу добу після неї (14-15-й день нормального циклу), то швидкі Y наздоженуть яйцеклітину першими, і вийде хлопчик (ХY).


ВИЗНАЧИТИ СТАТЬ МАЙБУТНЬОЇ ДИТИНИ

пол будущего ребенка, определить пол будущего ребенка, приметы на пол ребенкаЗазвичай фахівці можуть визначити стать майбутньої дитини з кінця 1-го триместру вагітності. Існують два методи, що дозволяють визначити стать майбутньої дитини до її народження: УЗ-дослідження (з 24-28 тижня вагітності, точність прогнозу - близько 85%) і аналіз навколоплідних вод (з 14-16 тижня, але тільки за показниками, наприклад, щоб виключити генетичні хвороби).
Настільки важлива для батьків проблема, як стать майбутньої дитини, звичайно, обросла безліччю прикмет, здебільшого смішних. Існують, однак, дві прикмети, на які батьки цілком можуть покластися.

ПРИКМЕТИ НА СТАТЬ ДИТИНИ

  • Зазвичай мами дівчаток під час вагітності змінюються зовні. Маленька кокетка вже в утробі претендує на мамині жіночі гормони. Хлопчиків ж такі дрібниці, як правило, не цікавлять, і майбутня мама хороше з кожним днем.
  • Помічено, що мам дівчаток нудить на початку вагітності менше, ніж тих жінок, хто чекає появи хлопчика. Можливо, це явище пояснюється тим, що до вагітності дівчинкою жіночому організму простіше пристосуватися.
А чи варто втручатися в розвиток подій, намагаючись вплинути на стать майбутньої дитини? Як нам здається, робити цього не варто, адже так ми можемо порушити природне співвідношення чоловіків і жінок, необхідне для продовження життя на Землі.