воскресенье

Зміни під час вагітності


ЗМІНИ В ТІЛІ ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ



беременность изменения, изменения во время беременностиПід час вагітності тіло майбутньої мами міняється день від дня, а паралельно йде активний розвиток маляти. 

ЩО ПІДДАЄТЬСЯ НАЙБІЛЬШИМ ЗМІНАМ ПРИ ВАГІТНОСТІ



Зміни малого таза під час вагітності:
Саме ця частина тіла міняється особливо помітно: тут розташована матка, усередині якої росте малюк. Пізніше, коли почнуться пологи, кістки малого таза повинні будуть розступитися, щоб пропустити дитину, а потім зімкнутися знову. Йдеться про чотири кістках, міцно з'єднаних один з одним хрящами. Під дією жіночих гормонів хрящі розм'якшуються і стають більш еластичними.

Зміни матки під час вагітності:
«М'язовий кишеню», в якому росте малюк, - перебуває усередині малого таза й за формою нагадує грушу. На початку вагітності матка важить 50-70 г, а ближче до пологів - близько 1 кг.

Зміни тазового дна під час вагітності:
Група м'язів, які підтримують органи малого таза. Під час вагітності тазове дно розтягується, адже зверху на нього тисне матка з перебувають в ній дитиною.

Хребет під час вагітності:
Тримає вага нашого тіла, і це значить, що під час вагітності він відчуває подвійне навантаження. Малюк росте, і в малому тазі стає затісно, ​​тому хребет відхиляється трохи назад. Завдяки цьому майбутнім мамам вдається зберігати стійкість.

М'язи живота під час вагітності:
Під час вагітності розтягуються. Наприклад, жінка з талією 66 см може «розширитися» до 100 см.

Зміни молочних залоз під час вагітності:
Потихеньку збільшуються протягом всіх 9 місяців вагітності. Це пояснюється тим, що груди складаються, в тому числі і з залозистої тканини, яка «відповідає» за вироблення молока. Після того як молода мама припинить годувати малюка, груди може змінити форму. І не в кращу сторону. Це відбувається через те, що залозиста тканина повертається до своїх попередніх розмірів. Щоб уникнути розчарувань, потрібно носити бюстгальтер, що добре підтримує груди, користуватися спеціальними кремами і робити вправи на зміцнення м'язів. Не менш важлива і правильна постава. Якщо ви сидите, стоїте або ходите, сутулячись, груди здається «висячої». Тримайте спину прямо, опустіть і розслабте плечі.

Спина, сідниці, ноги під час вагітності:
У середньому майбутні мами поправляються на 12,5 кг. Принаймні 4,5 з них «розташовуються» на стегнах, руках, спині і животі.