воскресенье

Аналізи при вагітності


ОБСТЕЖЕННЯ, АНАЛІЗИ ПРИ ВАГІТНОСТІ



анализы при беременности, анализ крови при беременности, анализ мочи при беременностиЧим раніше розпочати обстеження при вагітності, тим більше ймовірність уникнути всіляких ускладнень.
Деякі майбутні матусі легковажно ставляться до регулярних відвідин гінеколога. Звичайно, майбутній огляд - не з найприємніших. Але він абсолютно необхідний. Не потрібно забувати, що перед тим, як зачати дитину, вам знадобиться не тільки візит до гінеколога, але і повне обстеження організму. А на нього потрібно час, тому зволікати не варто.
Зараз лікарі з радістю відзначають, то кількість жінок, які планують вагітність і приходять до лікаря задовго до зачаття, помітно зросло.


ПЕРШИЙ ВІЗИТ ДО ГІНЕКОЛОГА

Вважається, що перший раз під час вагітності необхідно перевіритися до 12 тижнів. Але лікарі впевнені, що краще це зробити відразу ж, як тільки тест показав позитивний результат або менструація затримується.
На маленькому терміні лікарі проведуть ультразвук для підтвердження маткової вагітності. Перший візит до гінеколога можна назвати діагностичним. Лікар з'ясує можливі відхилення, щоб вчасно скорегувати їх, або направить маму до вузьких спеціалістів.
Особливий підхід - до тих майбутнім матусям, які страждають пороком серця, важкими патологіями, у кого хворі нирки або відсутня одна з них. Врахуйте, що деякі хвороби можуть протікати у прихованій формі. Ось чому відвідати гінеколога і здати аналізи принастанні вагітності необхідно якомога раніше.


АНАЛІЗИ ПРИ ВАГІТНОСТІ

Лікар призначить аналіз сечі і крові при вагітності. Для чого вони потрібні? Під час вагітності зростає навантаження на серцево-судинну систему і на нирки. Це дві основні системи, які можуть підкачати. Тому так важлива профілактика.
АНАЛІЗ СЕЧІ ПРИ ВАГІТНОСТІ - найчастіший, і його неодмінно треба здати під час першого ж відвідування жіночої консультації. Сечу беруть при кожному обстеженні, так як нирки в будь-який момент можуть почати не справлятися з навантаженням, що. Лікар повинен тримати руку на пульсі, стежачи за вашими аналізами.
Вже перший аналіз сечі при вагітності може виявити навіть незначні порушення функції нирок або прихований запальний процес.Відповідне лікування і своєчасна допомога дозволять виносити малюка і народити його здоровеньким.
При першому обстеженні у вагітної жінки візьмуть кров з вени, щоб встановити групу крові і резус-фактор. За допомогою аналізу крові при вагітності можна виявити навіть злоякісні зміни.
АНАЛІЗ КРОВІ ПРИ ВАГІТНОСТІ беруть також для з'ясування рівня гемоглобіну - переносника кисню в тканини. Його низький рівень може призвести до порушення перебігу вагітності, поганого самопочуття жінки. Тому лікар відразу ж призначить якісь препарати або скоректує рівень гемоглобіну за допомогою харчування. На ранніх термінах при токсикозі жінки погано переносять препарати заліза.Стабілізувати його рівень без ускладнень можна правильним харчуванням.
При вагітності необхідний аналіз крові на наявність антитіл до краснухи і до всіляких інфекцій: цитомегаловірусу, герпесу і так далі. Цеаналіз на так звані TORCH-інфекції, який дозволяє лікарю спрогнозувати можливість інфекційного ураження плода.
Мабуть, найважливіше зараз - наявність антитіл до краснухи. Всім відомо, що якщо вагітна жінка захворіла краснухою, то вагітність часто переривається, так як загроза для малюка дуже велика. При планованої вагітності завжди перевіряється імунітет до краснухи.Якщо його немає, то жінці рекомендують зробити щеплення і планувати вагітність тільки через два місяці.


ГІНЕКОЛОГІЧНИЙ ОГЛЯД ПРИ ВАГІТНОСТІ

Яка ще діагностика проводиться при перших відвідинах гінеколога? Це, звичайно, гінекологічний огляд. Він необхідний, щоб виявити гіпертонус матки, діагностувати міому матки або кісту яєчника. Це визначається при огляді на кріслі і підтверджується УЗ-обстеженням.
Поширена думка, що через гінекологічного огляду на ранніх стадіях може статися викидень. Це не так. При правильному огляді, нормальному відношенні, без грубих маніпуляцій протягом вагітності порушити неможливо.


ЗБІЛЬШЕННЯ У ВАЗІ ВАГІТНОЇ

анализы при беременности, анализ крови при беременности, анализ мочи при беременностиЛікар неодмінно виміряє зростання пацієнтки і зважить її. Це необхідно, щоб правильно розрахувати допустиму надбавку у вазі в залежності від типу статури жінки.
Жінка астенічного статури володіє довгими і тонкими м'язами, невеликим запасом жиру, вузька в грудях і плечах, у неї довгі і вузькі ступні і долоні. Обмін речовин інтенсивний. Завдяки цьому їй можна поправитися на 12-13 кілограмів за вагітність, додаючи по 500 грамів за тиждень.
У нормостеніков широка кістка, невелика грудна клітка, візуальне враження приблизно однакової ширини плечей, талії і тазу, тенденція до відкладення жиру на животі, талії і стегнах, помірна швидкість обміну речовин. Припустимо додати за вагітність 8-9 кілограмів, або близько 300 грамів на тиждень.
Мамі гиперстенического статури доведеться найважче. У неї м'яка мускулатура, кругле обличчя, коротка шия, широкі стегна, великий запас жиру, схильність до повноти. В ідеалі жінка з таким додаванням за вагітність повинна залишатися у своїй вазі. І може бути, навіть доведеться трохи схуднути. В крайньому випадку вона може додати за вагітність не більше 6-7 кілограмів, набираючи по 200 грамів на тиждень.
Звіт збільшення ваги жінкам всіх типів статури ведеться з моменту припинення токсикозу, після 12-16-го тижня.


А ЩО В ТАТА?

Доктор неодмінно поставить питання про здоров'я чоловіка. Важливий його вік, багаж захворювань, особливо тих, які можуть передаватися спадковим шляхом. Такі, як діабет, порок серця, обмінні захворювання. Його групу крові і резус-фактор потрібно знати, якщо резус жінки негативний.
Крім того, гінеколог збере анамнез родичів з обох сторін. При обмінних, гормональних порушеннях або спадкових хворобах в родині лікар призначить більш серйозні обстеження.
Під час першого відвідування жіночої консультації будьте й самі активні, задавайте лікарю питання, які найбільше вас цікавлять. Як правило, майбутні матусі найчастіше запитують про особливості режиму харчування, про статеве життя, про вплив комп'ютера на протікання вагітності.
Пам'ятайте, що вагітність не хвороба і цілком можна продовжувати вести колишнє життя. Проте в нашій складної екологічної ситуації і в умовах стресів особливі рекомендації вагітним жінкам дотримуватися все ж необхідно. Лікар їх дає, як правило, теж під час першого огляду. Хоча до доктора можна звернутися і в будь-який момент протягом всієї вагітності.


ВЕДЕННЯ ВАГІТНОСТІ

анализы при беременности, анализ крови при беременности, анализ мочи при беременностиЯкщо раніше всі вагітні жінки були змушені відвідувати жіночу консультацію за місцем проживання, то тепер у них є досить великий вибір. Ви можете купити поліс у комерційному центрі на всю вагітність і пологи. Або на останні тижні вагітності і пологи.
Ідеально, коли одні й ті ж лікарі курирують вас до пологів і під час них. Тоді вам не доведеться довго пояснювати, що з вами було раніше, в той момент, коли всі ваші думки зовсім про інше.


УКЛАДАЄМО ДОГОВІР ІЗ КЛІНІКОЮ

Найкраще працює сарафанне радіо. Збирайте історії знайомих про те, як той чи інший лікар вів вагітність. Якщо відгуки тільки позитивні, доктор зумів оперативно розібратися в будь-якій екстремальній ситуації, його поради допомогли і його професіоналізм був на рівні, то тепер є сенс встановити особистий контакт.
Прийшовши на першу консультацію, ви вирішите, наскільки зможете контактувати з доктором. Можливо, вона (він) навіть зовні вам не сподобається: занадто молода (а раптом недосвідчена?), Занадто весела (хотілося б серйозніше). Прийдіть разом з чоловіком, щоб обговорити, наскільки йому сподобалися лікар і його відповіді на ваші питання. Тому що вагітна жінка може не зовсім адекватно оцінити ситуацію, а чоловік більш реально оцінить обстановку.
Контракт доцільно укладати після першого триместру. У будь-яких центрах ті ж послуги можна отримати в роздріб, а за цей час ви дізнаєтеся лікаря, який буде вести вагітність. Вже у другій і третій візит ви зрозумієте, підходить вам цей лікар чи ні.
Ще один момент, який потрібно враховувати при виборі клініки: чи зможете ви туди їздити самостійно, без чоловіка, особливо на великому терміні. Якщо ви за кермом, то чи зручно вам буде туди добиратися, чи не буде за цей час накопичуватися втома. Якщо вам належить добиратися на громадському транспорті, тим більше. Тобто клініка повинна бути в межах досяжності.
Імідж клініки теж важливий. Дізнайтеся, як давно вона існує на ринку медичних послуг, яка в неї лабораторна та інструментальна база, наскільки професійні доктора, які вони мають регалії. Пошукайте відгуки про цю клініці в Інтернеті.
Контракт на ведення вагітності краще укладати по триместрах. Це продиктовано і матеріальними міркуваннями, та іншими обставинами. Ви можете змінити місце проживання, може накопичитися невдоволення клінікою або лікарем.