воскресенье

Ранні ознаки вагітності


ПЕРШІ ЧОТИРИ ТИЖНІ ВАГІТНОСТІ


ПЕРШІ ОЗНАКИ ВАГІТНОСТІ


первые недели беременности, беременность первая неделя, первые признаки беременности, ранний токсикозПерші чотири тижні вагітності - самий насичений подіями період внутрішньоутробного розвитку дитини. Перший тиждень витрачена на шлях до матки і імплантацію. Відразу після цього починається вибудовування тіла дитини.
Найперші ознаки вагітності:
  • затримка менструації;
  • виникла сонливість;
  • слабкість, запаморочення;
  • нудота;
  • зміни настрою;
  • «Металевий» присмак у роті;
  • часті позиви до сечовипускання;
  • увеличившаяся і чутливі груди;
  • посилення виділень з піхви.


ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З МАЛЮКОМ У ПЕРШІ ТИЖНІ?

З безперервно діляться клітин утворюється три зародкових листка. Надалі з клітин кожного з них будуть формуватися строго певні органи і тканини. Середній листок дає початок хорді - майбутньому хребту, а також скелетних м'язів, хрящів, внутрішнім органам, судинах, крові, лімфі, статевих залоз і оболонки, що вистилає всі порожнини тіла.
З клітин зовнішнього листка утворюються шкірні покриви, покривна тканина зубів, епітеліальна тканина вух, очей, носа, а також волосся і нігті. Крім цього, з нього буде розвиватися вся нервова система дитини. Клітини внутрішнього листка згодом утворюють епітеліальну вистилку органів травної та дихальної систем, епітелії печінки і підшлункової залози.
До кінця першого місяця встановлюється циркуляція ембріональної крові, формується пуповина, що здійснює зв'язок ембріона з майбутньою плацентою. До цього часу у нього вже є очні западини, зачатки рук і ніг. Повним ходом йде формування і розвиток внутрішніх органів: печінки, нирок, сечовивідних шляхів, органів травлення.
У перші 3-4 тижні вагітності шкідливі фактори - інфекції, ліки, фізичні навантаження, стрес, веселі гулянки - фатальні, тому що йде закладка органів і систем майбутньої людини. Ви ще не впевнені в можливому материнстві, а в ембріона вже б'ється серце. На 21-й день після зачаття у нього формується головний і спинний мозок. Порушення цих процесів веде до виникнення важких вад розвитку, але на відміну від попереднього тижня, зародок може залишатися живим. Ваш майбутній син або дочка нагадують вушну раковину розміром 4 мм, оточену невеликою кількістю навколоплідних вод.


ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З МАМОЮ В ПЕРШІ ТИЖНІ ВАГІТНОСТІ

первые недели беременности, беременность первая неделя, первые признаки беременности, ранний токсикозНайчастіше жінки сприймають вагітність як тимчасова незручність, не розуміючи, як мудра природа, що подарувала їм можливість м'якого переходу в стан материнства. Загострюється сприйняття краси, майбутня мама стає сентиментальною, її аналітичні здібності притупляються і замінюються інтуїцією.
Під час вагітності важливо встановити розумний режим праці та відпочинку, налагодити правильне харчування, уважно ставитися до свого здоров'я. Вагітність - це не хвороба, тому жінка не повинна обмежувати себе в русі, і поки животик дозволяє, можна вести активний спосіб життя.
Важливо все робити з радістю і задоволенням. Якщо ваше життя проходить в дуже напруженому ритмі, переглянете свої плани. Постарайтеся розподілити справи так, щоб залишався час для спокійних прогулянок, відвідування місць, наповнених гармонією і красою: картинних галерей, парків.
Вагітна жінка чарівна: загадкова усмішка, очі світяться таємничістю і мрійливістю, погляд спрямований в майбутнє.Майбутню матусю оточує аура благодаті і заспокоєння. У материнському череві розвивається новий людська істота, і, по суті, саме цей період визначає, чи буде малюк здоровий, і який у нього буде характер.
Малюкові потрібні позитивні емоції, а їх він отримує через гормони, які тепер найбільш активно виробляються у мами. Тепер ваш організм виконує ювелірну роботу - створює нову людину. Тому намагайтеся спати достатній час - це необхідно для відновлення сил.


РАННІЙ ТОКСИКОЗ

Якщо з'явився токсикоз , це говорить про те, що ваш організм сильно зашлакований. Відчуття неприємні, але поставтеся до них філософськи і неодмінно зробіть чистку свого організму. Жорсткі чищення під час вагітності робити не варто, а от переглянути звичне меню було б непогано. Харчування майбутньої мами має бути збалансованим, раціональним, багатим вітамінами і мікроелементами. Слід взагалі відмовитися від «порожніх» продуктів: кондитерських і борошняних виробів, цукру, кави і, звичайно ж, алкоголю.
Напади токсикозу можна полегшити м'ятною водою: залийте м'яту окропом, дайте настоятися хвилин 5, додайте шматочок лимона і ложечку меду. Якщо вас чекає поїздка, запасіться льодяником або візьміть з собою сухофрукти, чорні сухарики, горішки. По можливості замінюйте поїздки на транспорті пішими прогулянками. Дуже добре, якщо ви прихильниця лазні. Шкіра чудово виводить токсини, і не варто обмежувати себе в цьому задоволенні.


Поради та рекомендації вагітної при токсикозі:
  • первые недели беременности, беременность первая неделя, первые признаки беременности, ранний токсикоз Спробуйте змінити свої звички в харчуванні. Їжте часто (до 5-6 разів на день) і потроху. Такий режим харчування допоможе уникнути переповнення шлунка і дозволить підтримувати постійний рівень цукру в крові.
  • Дотримуйтесь дієти, багату білками і вуглеводами, вони сприяють кращому травленню, а в умовах вагітності ще й борються з нездужанням. Введіть у свій раціон легкозасвоювані продукти.
  • Не їжте жирного, смаженого. Якщо дуже хочеться, можна дозволити собі трохи солоненьке (огірочок, квашену капусту, шматочок малосольною риби).
  • Тобто потрібно відразу, як тільки відчуєте голод, і до появи нудоти.
  • Пийте більше рідини. Віддайте перевагу свіжовичавленим овочевих і ягідних соків. Пам'ятайте, що рідка їжа засвоюється краще, ніж тверда.
  • Їжте більше свіжих фруктів, овочів, салатів. Щоб уникнути авітамінозу, приймайте полівітаміни.
  • Для запобігання ранкової нудоти, не встаючи з ліжка, з'їжте що-небудь легке: жменю родзинок, тост, крекер, випийте склянку молока. Вставайте з ліжка повільно і спокійно, не зриваючись і не роблячи різких рухів.
  • Відчувши приступ нудоти, посмокчіть шматочок лимона, з'їжте хлібець, сухар. Багато відпочивайте - повноцінний сон дуже важливий для вагітної жінки.
  • Введіть у свій раціон імбир - хороший засіб від нудоти. Натріть його на тертці і в невеликій кількості додайте в овочеві та інші страви.
  • Протягом дня з'їдайте невеликими порціями злегка підсоленій картопляне пюре.
  • При нападах нудоти допомагає масаж точок, симетрично розташованих на зап'ястях на відстані приблизно трьох цюней (Цюнь - ширина перші фаланги великого пальця) від основи долоні. Повторюйте натискання 3 рази, утримуючи пальці на точках протягом 1 хвилини.


ЯКЩО ВИ ЗАХВОРІЛИ

первые недели беременности, беременность первая неделя, первые признаки беременности, ранний токсикозПостарайтеся бути передбачливими, правильно підбирайте одяг. Вона повинна бути з натуральних тканин і відповідати сезону. Обливання холодною водою, ходіння босоніж по росі (або снігу) добре зміцнює імунітет. При високій температурі допоможуть оцтові обтирання. До зап'ясть, де прослуховується пульс, прив'яжіть серветочки, змочені невеликою кількістю розведеного оцту.
Таблетки краще виключити, так як всі вони мають побічні ефекти. Тетрациклін, наприклад, пригноблює нервову систему і пошкоджує кісткову тканину. Нагадуємо бабусині премудрості. По-перше, більше спите - сон лікує без всяких таблеток. Перейдіть на полегшену дієту, не забирайте в організму сили на перетравлення важкої їжі.
Більше пийте теплих ягідних морсів. Не слід заливати ягоди окропом, тому що в цьому випадку руйнується вітамін С - наш головний помічник у відновленні здоров'я. При довгої, виснажливою хвороби найефективнішим засобом (тільки не лякайтесь!) Є обливання холодною водою через кожні 2 години. Перед даною процедурою необхідно зробити клізму, оскільки при температурі розпад шлаків в кишеч ¬ ніку відбувається значно швидше, і вони не встигають виводитися.
У стінках кишечнику починається інтенсивний процес всмоктування, і відбувається інтоксикація. Зараз вже ні в кого не викликає сумнівів те, що відносини плоду і матері не обмежуються одним лише обміном речовин. Дитина здатна відчувати, він може радіти і засмучуватися.