воскресенье

Токсикоз, причини токсикозу


ТОКСИКОЗИ НА РАННІХ, ПІЗНІХ ТЕРМІНАХ ВАГІТНОСТІ



токсикоз, ранний токсикоз, причины токсикоза избавитьсяТоксикоз (нездужання на початку вагітності) - досить загадкове явище, з приводу якого не припиняються суперечки вчених. Наші поради допоможуть вам поліпшити свій стан і підготуватися до материнства.
Одні лікарі причиною токсикозу на ранньому терміні вагітності вважають «буйство» гормонів. Інші наполягають на генетичній схильності. Треті грішать на хронічні захворювання травної системи, які нерідко загострюються під час очікування малюка. Існує також думка, що подібним чином імунітет жінки реагує на майбутню дитину, а токсикоз навіть корисний, тому що разом з блювотними масами з організму виводяться токсини.
Але як би там не було, всі фахівці сходяться в одному: токсикоз має психологічне підгрунтя. Нудота - вірний симптом неприйняття жінкою свого нового становища. Вона може придушувати емоції або взагалі не усвідомлювати їх, однак вони нікуди не зникають і вимагають виходу. Фізичне звільнення від психологічного дискомфорту - це і є блювота. Можливо, ви поки не готові до материнства. Але повірте: ви обов'язково впораєтеся з цією проблемою, і народження малюка офарбить ваше життя в яскраві кольори.


ПРИЧИНИ ТОКСИКОЗУ

Кращий спосіб позбутися від психологічної нудоти - це прийняти ситуацію такою, яка вона є. Спробуйте розібратися, що ви відчуваєте насправді. Вагітність радикально змінила ваше життя, і цілком природно, що ви відчуваєте не тільки захоплення.
Іноді вас долають сумніви, і це нормально. Але за подібними відчуттями часто ховаються невирішені проблеми. І тільки усвідомивши їх, ви зможете перемогти ранкові нездужання.
Відносини з чоловіком Ви не знаєте. Як улюблений сприйме настільки важливу новину (особливо якщо вагітність незапланована)?Боїтеся, що він не готовий до батьківства? Не хвилюйтеся, адже ви не випадково обрали саме цього чоловіка в супутники життя.Розповідайте йому про все, що з вами відбувається, діліться переживаннями. Нехай чоловік відчує свою причетність до дива. Це неодмінно зблизить вас ще більше.
Новий спосіб життя Звичайно, від келиха вина на свято і від сигарет доведеться відразу ж відмовитися. Зрозуміло, і від екстремальних видів спорту теж. Спочатку буде важко, а потім ви звикнете. Нехай здоровий спосіб життя залишиться для вас нормою, і після появи малюка на світ. У будь-якому випадку ви від цього тільки виграєте.
Фінанси Відома приказка «Дав Бог дитину - дасть і на дитину» перевірена століттями. Існують сотні способів ощадливо розподіляти бюджет. Крім того, майбутній тато може влаштуватися ще на одну роботу, а ви після пологів спробуєте підробляти, не відлучаючись від малюка. Зрештою, близькі родичі навряд чи залишаться в стороні. Ви зі всім справитеся!
Кар'єра і краса скоро в роботі настане пауза. Але ж це не назавжди, вірно? Багато фірм охочіше беруть жінок з дітьми, ніж без них, оскільки материнство вчить організованості та відповідальності. До того ж народила жінка - це не обов'язково слабка і постійно потребує відпочинку. Слідкуйте за собою, займайтеся гімнастикою, носите модний одяг.
Почуття провини Нездужання, особливо на перших порах вагітності, можна пояснити. Цілком природно, що вам частіше звичайного хочеться спати або лежати. Але, з іншого боку. Ви твердо засвоїли: вагітність - не хвороба. І тоді, щоб виправдати свою безпорадність, ви починаєте відчувати нудоту.
Жіночі проблеми Якщо ваше тіло пам'ятає попередній досвід невдалих вагітностей, то підсвідомо ви боїтеся знову пережити велике горе. Забудьте про минуле, налаштуйтеся на краще! На цей раз все буде добре, і зовсім скоро ви станете самої чудовою мамою на світі.
Стереотипи Наш мозок - досконалий биокомпьютер, він все сприймає буквально. І якщо ви впевнені в тому, що нудота вранці - невід'ємна супутниця вагітності, значить, її навряд чи вдасться уникнути. У такому випадку кращі ліки - час. Вже на третьому місяці від поганого самопочуття звичайно не залишається й сліду.


БОРОТЬБА З ТОКСИКОЗОМ

токсикоз, ранний токсикоз, причины токсикоза, поздний токсикоз, избавитьсяНезважаючи на те, що причини токсикозу криються в підсвідомості, і нудота, і блювота цілком матеріальні. І боротися з ними можна фізичними методами. Ось кілька порад, як позбутися від ранкового токсикозу.Дотримуйтеся їх - і неприємні відчуття поступово зникнуть. Повірте, чим менше у вас буде сумнівів і більше впевненості в собі, тим краще ви будите себе почувати.
  • Не вставайте відразу, як тільки ви прокинулися, трохи полежте. І поснідайте, не піднімаючись з ліжка.
  • Їжте тільки ті продукти, які не викликають у вас відрази.
  • Більше гуляйте. На свіжому повітрі приступи нудоти виникають набагато рідше.


ТОКСИКОЗ НА ПІЗНЬОМУ ТЕРМІНІ

Токсикоз на пізньому терміні вагітності можна залишати без уваги. Стежте за своїм самопочуттям, якщо:
  • став різко збільшуватися вага;
  • з'явилися набряки, підвищився артеріальний тиск;
  • ви випробували сильний стрес;
  • у вас з малюком резус-конфлікт.
У подібних випадках важливо якомога раніше звернутися до лікаря і вжити заходів.