воскресенье

Що пити вагітній?


ЩО І СКІЛЬКИ ПОВИННА ПИТИ ВАГІТНА?



Вагітна повинна пити тільки якісну воду: з неї на 90% складається тільце крихти, та й сам він зараз росте і розвивається в навколоплідних водах.
что пить беременнойВчені звернули увагу на показовий факт: чим більше мінеральної води (в розумних межах!) Споживає жінка, готуючись до зачаття і чекаючи дитину, тим здоровіше він буде. Середньостатистична австрійка за рік (3 місяці до настання вагітності плюс ще 9 місяців) споживає 72 л, француженка - 80 л, німкеня - 93 л, італійка - 116 л. На жаль, наші майбутні мами п'ють в 50 разів менше мінералки, воліючи вгамовувати спрагу водою, поточної під крана.
За даними Держсанепіднагляду, від 50 до 70% жінок, чекаючих дитину, користуються некондиційної питною водою. На думку вітчизняних санітарних лікарів, рідина, поточна в наших трубах, є умовно-питної (якщо дуже хочеться, пити можна, але краще не треба, тим більше під час вагітності). Адже як її ні очищай, всіх домішок все одно не видалиш.
Хіміки нарахували у водопроводі більше 2100 (!) З'єднань, а фахівці Московського НДІ гігієни ім. Ф.Ф. Ерісмана виявили в 80% водопровідних проб явний перебір заліза, у 49% - органічних речовин, у 32% - фенолів, у 11-14% - свинцю та миш'яку, в 8-11% - нафтопродуктів, в 5% - формальдегіду, капролактаму та циклогексанолу, а також ртуть, молібден, кадмій, нікель і хром, яким у питній воді міститися не положено.
Сибірські вчені стверджують: від 7,7 до 41% хвороб дітей раннього віку так чи інакше пов'язані з неякісною водою, яку їх мами пили під час вагітності та годування груддю. Проблема оздоровлення нації була б вирішена в найближчі 2-3 роки, якби всі ми перейшли на екологічно чисту воду.
Розробки співробітників Інституту курортології свідчать: така вода по ряду властивостей перевершує молоко, яке традиційно видають «за шкідливість» тим, хто контактує з небезпечними речовинами.
Ваші дії.
Щоб справити на світ здорового малюка, як мінімум за півроку до зачаття (!) Переходите на воду, отриману з артезіанських свердловин і додатково очищену промисловим шляхом. Втім, якщо раніше не здогадалися, зробити це не пізно і зараз.


ЧИ МОЖНА ВАГІТНИМ ПИТИ ФІЛЬТРОВАНУ ВОДУ?

что пить беременнойНавіть найкращий імпортний фільтр не очистить воду від усіх токсичних речовин. Через низьку якість вмісту вітчизняних водопроводів зарубіжні очисні пристрої для домашнього використання виробляють свій ресурс в 3 рази швидше терміну, зазначеного в гарантійному талоні.
Який би хитромудрий і багатоступінчастий кухонний очисник ви не придбали, він свідомо програє в змаганні з міні-заводом, що доводить мінеральну воду до потрібної кондиції. Та й вихідна якість рідини під крана не йде ні в яке порівняння з видобутої з підземного джерела!
Інші способи підвищення якості води в домашніх умовах і зовсім не витримують критики. Взяти хоча б кип'ятіння. Воно дійсно знезаражує водопровідну воду і прискорює випаровування хлору. Однак при нагріванні він встигає бурхливо прореагувати з органічними мікрочастинками, утворивши сумнозвісні хлорорганічні сполуки, буквально отруйні ваше життя.
Деякі з нас намагаються виморожувати шкідливі домішки. Особлива кристалічна структура льоду не залишає місця для сторонніх часток - і шкідливих, і корисних, зокрема, таких необхідних організму мінеральних солей.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, десяту частину добової потреби в макро-та мікроелементах майбутня матуся повинна виконувати за рахунок питної води. Та й відокремлювати мутнувате хмарка чужорідних речовин, що концентруються всередині кубиків льоду, від незамутненим ділянок, як правило, не представляється можливим. Для цього довелося б обережно обколювати кожен шматочок, витративши силу-силенну часу. Просто заморозивши воду і розтопивши її, ви нічого не доб'єтеся.
Про якість
Буває, що фірми заощаджують на очищенні, заливаючи воду в ємність прямо з джерела. Щоб перевірити її якість, Відкрутіть кришку і залиште пляшку на кілька днів. Якщо її дно почне потроху затягуватися зеленою тванню, як гладь старовинного ставу, де жила черепаха Тортіла, більше не купуйте!


СКІЛЬКИ ПИТИ ВАГІТНІЙ

что пить беременнойВ організмі вагітної і зростаючого у неї в животику малюка активно йдуть обмінні процеси. Вони ніколи не могли б здійснитися без води. Щоб підтримувати обмін речовин на належному рівні і своєчасно виводити кінцеві продукти обміну (шлаки) через нирки і кишечник, наше тіло потребує в безперебійному водопостачанні.
Норма - 8 склянок рідини невеликими порціями протягом дня, а в спеку, при токсикозі в перші місяці вагітності, підвищеній температурі або розладі шлунка потреба в цілющої вологи зростає. Винятки - пізній токсикоз, набряки і патологія нирок, яка вимагає особливого питного режиму (його визначить лікар).
Обмежують себе в питті також останні місяці перед пологами. Правило: виділяти стільки ж рідини, скільки отримуєте з напоями та їжею. Допустима різниця - 200-300 мл, не більше!


ЯКЩО МАТУСІ НЕ ВИСТАЧАЄ ВОДИ

Що відбувається в жіночому організмі, коли він не забезпечений в достатній кількості рідиною?
  • Шкіра стає сухою, втрачає еластичність, покривається зморшками.
  • З'являються неуважність, дратівливість, підвищена стомлюваність.
  • Через зниження імунітету посилюється сприйнятливість до інфекцій, які представляють величезну загрозу для ще не народженого маляти: у вашому положенні від них треба берегтися подвійно!
  • Виникають запори (схильність до них під час вагітності і без того зростає), формуються камені в жовчному міхурі і нирках.
  • Кров робиться більш в'язкому і густий, прискорюється процес утворення тромбів, страждають вени - навантаження на них і так зростає з кожним місяцем.
  • Порушується нормальний обмін речовин, у результаті чого в підшкірній клітковині відкладається надлишок жиру.
  • Утруднюється звільнення клітин і тканин від кінцевих продуктів обміну речовин - внутрішня середа «зашлаковувати», найбільш вразливі органи починають виходити з ладу: зараз це особливо недоречно!
  • Через нестачу «універсального розчинника», необхідного для біохімічних реакцій, якими супроводжується поділ клітин, відбуваються генетичні мутації, зростає ризик онкологічних захворювань.


ЩОДЕННИЙ ВОДНИЙ МІНІМУМ
Вага, кгПри низькій фізичної активностіПри помірної фізичної активностіПри високій фізичної активності
501,55 л2 л2,3 л
601,85 л2,3 л2,65 л
702,1 л2,55 л3 л
802,5 л2,95 л3,3 л


ЯКУ МІНЕРАЛКУ ПИТИ ВАГІТНІЙ?

что пить беременнойЯку мінералку пити вагітній? Вже звичайно, не «Єсентуки» і «Боржомі»: у них занадто багато мінеральних солей! Це лікувальні води - вони зціляють хворих, але можуть робити хворими здорових. Заливати спрагу лікувальною мінеральною водою - все одно що вгамовувати голод шипучим лікарським препаратом: можна заробити гастрит, камені в нирках і т.д. Приймають таку воду строго за призначенням лікаря.
Для щоденного використання ідеально підходить столова мінеральна вода з низьким ступенем мінералізації. Солей в ній зовсім мало - як у звичайної водопровідної. Але на відміну від рідини під крана, мінеральна вода в пляшках - екологічно безпечна: без активного хлору, важких металів та інших шкідливих домішок. На ній і зупиніть вибір.
Ваші дії
Перш ніж купити воду, вивчіть етикетку. Штучно мінералізовану не беріть!
Справа в тому, що деякі виробники працюють із звичайною водопровідною водою: очищають її, видаляють надлишок солей, а потім додають рівно стільки, скільки потрібно. За смаком - справжня мінералка, але організм не обдуриш!
Будь-яка штучна вода схожа на натуральну лише за сольовим складом. Унікальну суперструктуру природної води можна повторити! Мінеральні води народжуються в надрах нашої планети в таких умовах, які неможливо відтворити штучно.
Високий тиск, відсутність сонячного світла, особлива температура, зіткнення води з різними породами і рідкісними мінералами земної кори. Виконують роль природного фільтра, що розтягся на сотні метрів у глиб землі: куди до нього скромному кухонного фільтру!


ЩО БУДЕМО ПИТИ?
Мінеральна водаВміст солей в 1 лНавіщо потрібна
ЇдальняМенше 1 гДля щоденного пиття
Лікувально-столова1-10 гДля лікування і вгамування спраги в спеку
ЛікувальнаБільше 10 гТільки для лікування


НАПОЇТИ КИСНЕМ

что пить беременнойУ наші дні особливо гостра проблема внутрішньоутробної гіпоксії - кисневого голодування плоду. Вона посилюється. Якщо майбутня мама мало гуляє, страждає токсикозом, хворіє, живе у великому місті, де в повітрі менше цілющого газу, ніж у сільській місцевості, але багато автомобільних вихлопів.
На щастя, дихати можна не тільки через легені: кисень прекрасно засвоюється травною системою з оксигенований мінеральної води - пийте її під час вагітності!
Така вода творить дива: підвищує життєвий тонус, зменшує прояви токсикозу, активує імунітет. Стабілізує артеріальний тиск, полегшує роботу серця. Знижує рівень цукру в крові, допомагає спалювати зайвий жир, поліпшує самопочуття, роботу внутрішніх органів і стан шкіри.
Адже чому на Кавказі завжди народжувалися міцні і здорові малюки, жінки виношували їх легко, а після пологів зберігали струнку фігуру? Та просто вони всі 9 місяців пили збагачену киснем воду з високогірних джерел!