воскресенье

Процедури для вагітної


САЛОННІ ПРОЦЕДУРИ ДЛЯ ВАГІТНИХ



Процедури для вагітних: Можна вагітним фарбувати волосся, нігті?Ви звикли регулярно відвідувати салони краси і SPA-центри? Однак багато корисні для зовнішнього вигляду процедури здатні нашкодити як майбутній дитині, так і самої вагітної. Це особливо актуально на ранніх термінах вагітності. Втім, відмовлятися від догляду за собою не варто, адже існує маса цілком нешкідливих процедур для вагітних.


ЧИ МОЖНА ВАГІТНИМ ФАРБУВАТИ ВОЛОССЯ?

Чи можна вагітним фарбувати волосся? Якщо ви ніколи раніше цього не робили, починати зараз, мабуть, не варто. Але, якщо вже фарбування стало для вас звичною процедурою, ніхто не зобов'язує всю вагітність ходити з неохайними відрослим корінням. Відвідувати перукаря можна у своєму звичайному режимі, проте має сенс поміняти фарбу для волосся.
Замість звичайних хімічних барвників, як правило, містять аміак, вибирайте натуральні препарати, наприклад, на основі хни або басми.Вони додають волоссю яскравий, привабливий колір і при цьому не «постачають» організм різними шкідливими речовинами.
Для освітленого волосся також існують «м'які» фарби. Зрозуміло, вони не перетворять вас в платинову блондинку, зате допоможуть отримати натуральний русявий відтінок. Також можна зробити мелірування - ця безпечна з усіх точок зору процедура дозволить зачісці виглядати стильно й акуратно.
Багато жінок протягом дев'яти місяців стикаються з проблемою сухості, ламкості, а то і випадання волосся. Подібні неприємності обумовлені неминучими гормональними бурями. Справитися з запланованими самою природою змінами можна за допомогою професійних масок і сироваток, які зараз роблять практично в будь-якому салоні.
Рекомендується знову ж вибирати препарати на основі натуральних інгредієнтів - рослинних екстрактів і масел, морських водоростей, амінокислот. Для отримання видимого ефекту доведеться пройти повний курс процедур - як мінімум - 5-7 з періодичністю 2-3 рази на тиждень.
А ось апаратне стимулювання росту волосся зараз зовсім не рекомендується - навіть незначне мікрострумової вплив може погіршити загальне самопочуття малюка і мами. Потрапити до пологів, а там уже звертайтеся до тріхологу і вирішуйте проблему разом з фахівцем. До того ж велика ймовірність того, що все пройде само собою після того, як гормональна система повернеться в нормальний стан.


ПРОЦЕДУРИ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ШКІРОЮ ВАГІТНИХ

Процедури вагітнимУ період виношування дитини багато жінок скаржаться на погіршення якості шкіри - поява прищиків, роздратування і відчуття стягнутості. При двох останніх симптомах допоможуть професійні або домашні зволожуючі маски з гіалуронової кислотою і рослинними оліями (макадамії, дерева ши і ін).
Справитися ж з загостренням акне можна за допомогою чищення особи - вона не тільки не забороняється, але навіть рекомендується під час вагітності. Оптимальний вибір - механічне чищення або поверхневий пілінг фруктовими кислотами. Глибинний феноловий пілінг залиште на потім - процедура це не цілком безпечна для вашого самопочуття. Ультразвукова чистка можлива, однак на практиці вона нерідко виявляється марною.
Під час вагітності доведеться відмовитися і від лазерної шліфовки шкіри, адже дана процедура проводиться під наркозом, а це вам зараз явно ні до чого. Як би не хотілося помолодіти, покращати і знайти бездоганно гладку і чисту шкіру, всі серйозні втручання можливі лише після півроку з моменту пологів.
Окремо варто сказати і про ботокс. Незважаючи на те, що вагітність не є прямим протипоказанням до ін'єкцій, фахівці все ж радять від них утриматися. Введення в організм нейротоксина ботулізму рідко, але все ж може призвести до розвитку алергічної реакції у майбутнього малюка.
Якщо вже не можете обійтися без омолоджуючих процедур, віддайте перевагу нешкідливою мезотерапії - ін'єкційного введення під шкіру спеціальних коктейлів, що складаються з вітамінів і корисних мікроелементів. Більшість речовин, що використовуються в мезотерапії, сприймаються організмом, і зокрема шкірою, як рідні, а значить, нашкодити ніяк не можуть. У будь-якому випадку, приходячи на прийом до косметолога, попереджайте його про своє становище, а при виникненні сумнівів у дозволеності тієї чи іншої процедури консультуйтеся з лікарем, який вас спостерігає.


ПРОЦЕДУРИ ДЛЯ ТІЛА ВАГІТНОЇ

Найбільше складнощів під час вагітності традиційно виникає з процедурами для тіла. Відразу зауважимо: все, що спрямоване на зменшення обсягів і позбавлення від целюліту, виключається начисто. Сюди відносяться і обгортання, і антицелюлітний масаж , і всі апаратні процедури на кшталт електроліполізу або мікрострумової терапії.
Дозволяется хіба що легкий лімфодренажний масаж, який сприяє виведенню з організму зайвої рідини і токсинів. Робити його краще за все не в салоні, а в клініці естетичної медицини під контролем лікаря. І пам'ятайте, що щонайменша загроза викидня - вагомий аргумент для припинення будь-яких впливів.
Під час вагітності також слід відмовитися від теплових процедур - SPA-капсул, гідромасажу і, зрозуміло, лазні і сауни. Навіть хамам, що вважається відносно легкою для організму процедурою, поки залишається під забороною, адже всі подібні методики підсилюють кровообігу, а, крім того, сприяють прогріванню внутрішніх органів. При несприятливих умовах це може спровокувати викидень або привести до серйозних ускладнень.
За аналогією виключаються й «холодні» процедури на кшталт кріотерапії. Даною методикою є сенс скористатися через пару місяців після народження малюка - курс з 7-10 процедур допомагає скорегувати фігуру, а заодно і успішно справлятися з варикозним розширенням вен, настільки часто виявляється після вагітності.
Щоб підвищити життєвий тонус, розслабитися або отримати задоволення, можна звернеться до новомодної хромотерапії - процедури, практично не зачіпає тіло, але вельми сприятливою для духу. Її сенс - у впливі різними кольорами спектра.
Ви заходите в спеціальну кімнату, влаштовуєтеся зручніше і 20-40 хвилин перебуваєте в блаженній дрімоті. Тим часом освітлення навколо вас змінюється - від червоного до жовтого, потім до зеленого або до синього. Спектр підбирає фахівець, виходячи з вашого стану на даний момент. Якщо необхідно підбадьоритися і знайти позитивний погляд на світ, використовується червоний, помаранчевий і жовтий тони.
Організм відчуває стрес, м'язи постійно напружені, а безсоння стала звичною? Тоді допоможуть блакитний і зелений кольори.Хромотерапія можна робити скільки завгодно часто. У холодну пору року її нерідко заміняють світлотерапії - півгодинним перебуванням у приміщенні, де освітлення імітує повноцінний сонячне світло.


НАЙНЕОБХІДНІШІ ПРОЦЕДУРИ

Процедури вагітнимПри всій різноманітності салонних процедур деякі з них мають не тільки естетичну, але й гігієнічну функцію. В першу чергу це епіляція - у салонних методів видалення волосся з'являється все більше прихильниць.
Бритва і спеціальні креми, звичайно, безболісні і не займають багато часу, однак ефект вони забезпечують досить недовговічний. Воскова ж епіляція, проведена в салоні, позбавить вас від проблеми зайвого волосся мінімум на 3 тижні. Лазерна та фотоепіляція і зовсім обіцяють видалити волосся назавжди. Втім, для цього буде потрібно пройти кілька процедур як мінімум протягом півроку.
Оптимальний вибір для майбутньої мами - це, звичайно ж, віск, причому гарячий. Самостійно проводити процедуру вагітної в домашніх умовах фахівці не рекомендують - вона більш болюча, ніж салонний аналог.Обробляти можна будь-яку зону, включаючи і область бікіні.
Для мінімізації хворобливих відчуттів сміливо використовуйте креми, що знижують чутливість шкіри. Що стосується електро-, фото та лазерної епіляції, зараз вони строго протипоказані. Навіть якщо до зачаття ви вдавалися до подібних процедур, зробіть перерву і тимчасово перейдіть на віск.
Вплив лазера на організм до кінця не вивчено. Тому не варто ставити під загрозу здоров'я малюка, та й своє власне. Ну а електро-епіляція може викликати больовий шок, наслідки якого часом непередбачувані.
Манікюр і педикюр - процедури, протипоказань до яких у вагітних немає. А відвідування хорошого салону підвищує настрій, самооцінку і, до речі, допомагає розслабитися. Ви можете додатково зробити парафінотерапія і масаж рук або стоп. Фарбувати нігті також не забороняється, але в цьому випадку завжди майте під рукою рідина для зняття лаку без ацетону.
Утриматися вагітної слід лише від процедури акрилового нарощування нігтів. Причина - безліч різких запахів і випарів, неминуче супроводжують сам процес. Гелеве нарощування в цьому плані безпечніше, але і його краще на якийсь час відкласти. Не турбуйтеся, возитися з малюком, маючи довгі нігті, вкрай незручно, та й мода який сезон ратує за природний манікюр.


ВУЗЬКА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ

Ні для кого не секрет, вагітність часто стає причиною появи специфічних проблем із зовнішністю - розтяжок, пігментних плям, зайвої ваги. Одночасно існує маса процедур, що обіцяють з усіма подібними неприємностями розправитися раз і назавжди. Ефективність кожної, звичайно ж, визначається індивідуально, проте мати їх на увазі все-таки варто.
Правда, скористатися тією чи іншою методикою ви зможете тільки після пологів. Причому не відразу, а як мінімум через 3 місяці.Поки ж буде потрібно лише превентивні заходи - укріплення шкіри для профілактики стрій, підвищення її захисних функцій. Для отримання оптимального результату бажано поєднувати професійний догляд з домашнім, можна використовувати спеціальну косметику для майбутніх мам.
Якщо на обличчі або тілі вже з'явилися пігментні плями, ні в якому разі не застосовуйте відбілюючі засоби, вони здатні призвести до виникнення алергічних реакцій у дитини. Спробуйте змащувати пляма свіжовичавленим соком лимона і придбати хороший тональний крем. У більшості випадків пігментація проходить після пологів, ну а якщо ні, косметолог допоможе прибрати їх.
В цілому догляд за собою під час вагітності повинен спиратися на принцип «не нашкодь». У вас з'явилися сумніви в доцільності тієї чи іншої процедури? Краще відмовтеся від неї або проконсультуйтеся з лікарем жіночої консультації. Існують так звані критичні періоди, протягом яких активний вплив на організм варто було б взагалі виключити. Це 2-га і 3-й тижні, потім з 8-ї по 13-ю, з 18-ї по 22-у і, нарешті, з 28-ї по 32-ю тижня. Бережіть себе і малюка.