воскресенье

ЗАБОБОНИ, ПРИКМЕТИ ДЛЯ ВАГІТНИХ


ПОВІР'Я І ПРИКМЕТИ ДЛЯ ДЛЯ ВАГІТНИХ, «КОРИСНІ» З НАУКОВОЇ ТОЧКИ ЗОРУ



беременность приметы, приметы беременнымВагітна жінка не повинна високо піднімати руки, розвішувати білизну. Таке положення тіла провокує вилиття навколоплідних вод і передчасні пологи.
Якщо майбутня мама занадто довго стоїть нерухомо, піднявши руки (наприклад, під час поїздки в громадському транспорті), це може спровокувати гіпоксію (зменшене постачання киснем) плода. Втім, це стосується і будь-який інший незручною пози.
Під час розвішування білизни або занять фізкультурою навантаження динамічна, і якщо немає проблем з перебігом вагітності (загрози переривання, передлежання плаценти), то цілком можна дозволити собі виконання комплексу вправ для вагітних і неважку роботу по дому. Але слід пам'ятати, що будь-яка фізичне навантаження під час вагітності не повинна викликати надмірну втому.


ВАГІТНІСТЬ: 7 КОРИСНИХ ПРИЙМЕ ДЛЯ ВАГІТНИХ

1 корисна прикмета для вагітних
Вагітним не можна гратися з кішкою, брати її на руки - інакше у дитини буде багато ворогів.
Кішки переносять збудника токсоплазмозу - захворювання, дуже небезпечного для вагітних. Через плаценту збудник проникає в кровообіг плода. Вроджений токсоплазмоз - важке захворювання, що вражає нервову систему дитини. Жінка може захворіти, навіть не підозрюючи про це, тому краще не ризикувати. Не чіпайте чужих тварин. Якщо в будинку живе кішка, обов'язково відвідайте ветеринарну клініку, де їй зроблять аналізи на наявність збудників токсоплазмозу.
Під час вагітності не підходите до котячого туалету: саме з випорожненнями кішок токсоплазми потрапляють у зовнішнє середовище, тому перекладіть подібні турботи на домочадців. В крайньому випадку, користуйтеся гумовими рукавичками. Якщо кішка будинку живе давно, і ви спілкуєтеся з нею протягом тривалого часу, побоювань бути не повинно, так як небезпека для майбутньої мами представляє тільки первинне інфікування під час вагітності.


2 корисна прикмета для вагітних
Вагітній не можна сидіти на порозі.
Наші предки сприймали поріг як чортові між своїм і чужим світом, і якраз на лінії переходу сутужніше всього захиститися від злих сил.Але сидіти на порозі й справді небажано: протяги просто неприпустимі в період очікування малюка. Так що не будьте легковажні і побережіть своє здоров'я.


3 корисна прикмета для вагітних
Вагітним не можна сидіти, поклавши ногу на ногу.
Вважається, що в цьому випадку народиться дитина з кривими ніжками або клишоногий. Насправді під час вагітності дійсно небажано сидіти з схрещеними ногами. Але до можливої ​​кривизни ніжок і клишоногості дитини це не має ніякого відношення. Просто при такому положенні тіла порушується кровообіг в ногах майбутньої мами, що може сприяти варикозного розширення вен і перешкоджає нормальному кровообігу в органах малого таза вагітної, серед яких матка, а також пов'язані з нею плацента і плід.


4 корисна прикмета для вагітних
Під час вагітності не можна приймати ванну.
Вважається, що пологи можуть початися раніше покладеного терміну. Дійсно, під час вагітності не можна приймати гарячу ванну, яка в деяких випадках може стати причиною передчасних пологів. А ось від теплої води ніякої шкоди не буде - навпаки, тепла ванна допоможе розслабитися, зняти напругу і втому.


5 корисна прикмета для вагітних
Не можна їсти червоні ягоди - дитина народиться золотушним, а якщо їсти рибу - то німим.
У повір'я про червоних ягодах та рибі є раціональне зерно, адже червоні ягоди, особливо полуниця, суниця, а також риба та інші морепродукти (креветки, кальмари, мідії) є досить сильними алергенами. Надмірне вживання цих продуктів може призвести до формування у малюка схильності до різних видів алергічних реакцій. Так що червоність на щічках у такої дитини дійсно може з'явитися.


6 корисна прикмета для вагітних
Не можна нікому повідомляти передбачуваний день пологів (навіть майбутньому татові).
Вважається, що таємні пологи протікають швидко і легше. А чим більше знайомих людей знають про те, що жінка зараз народжує, тим довше і сильніше вона буде мучитися (існує повір'я, що породілля під час пологів мучається за душу кожної людини, яка знає, що вона в цей час народжує).
Насправді на характер пологів це ніяк не впливає. Найчастіше жінка і лікар можуть тільки приблизно розрахувати передбачуваний день пологів. Але деякий сенс в цьому марновірстві все-таки є. Найбільше вагітних жінок дратує один досить «оригінальний» питання: «ти ще не народила?» - Особливо якщо майбутня мама сама чекає не дочекається пологів, а передбачуваний день вже давно пройшов. Так що якщо оточуючі не будуть знати передбачуваний термін, то вам в останні дні буде набагато спокійніше.


7 корисна прикмета для вагітних
Не можна нікому говорити про вагітність.
Це дуже стародавнє повір'я існує у багатьох народів. Колись існувала ціла «система» обрядів, що допомагали жінці приховати вагітність від злих духів, які так і норовили нашкодити ще не народженому малюкові. Однак і сучасні психологи рекомендують в деяких випадках дотримуватися цієї ради.
Звичайно, справа тут не в «нечистій силі» - просто самовільне переривання вагітності найбільш ймовірно в першому триместрі, і якщо таке нещастя трапиться, розпитування оточуючих, посвячених в проблеми сім'ї, можуть травмувати жінку. Якщо у вас є можливість приховувати свій стан, і ви хочете це робити, то зовсім не обов'язково присвячувати навколишніх у свій секрет перший час. Це особиста справа, незалежно від забобонів. І причини тут можуть бути різні: стан здоров'я, сімейний стан, ситуація на роботі.


ШКІДЛИВІ ЗАБОБОНИ І ПРИКМЕТИ ДЛЯ ВАГІТНИХ



ВАГІТНІСТЬ: 3 ШКІДЛИВИХ ПРИКМЕТИ ДЛЯ ВАГІТНИХ

1 шкідлива прикмета для вагітних
Не можна стригтися під час вагітності.
беременность приметы, приметы беременнымЦе одне з найбільш поширених забобонів. Прикмета йде корінням в глибоку старовину, коли волосся частково рятували від холоду. Вважалося, що саме у волоссі прихована життєва сила людини. З волоссям було пов'язано велике число заборон взагалі: їх не можна було, вичесавши, кидати на вітер; стригти, мити і розчісувати волосся дозволялося тільки в певні, строго обумовлені дні.
Розлучитися з волоссям означало зменшити свої життєві сили, укоротити своє життя або, найменше, позбавити себе достатку. Але з точки зору медицини ніякої шкоди здоров'ю жінки і її майбутньому маляті стрижка заподіяти не може.
Виробляються під час вагітності гормони позитивно впливають на ріст і структуру волосся. Тому волосся стають міцними, густими, шовковистими. Багато жінок відзначають, що їх зачіски виглядають набагато краще.Однак якщо жінка носить коротку стрижку, заборона на відвідування перукарні протягом дев'яти місяців може стати для неї серйозною проблемою. Вдала стрижка тільки поліпшить ваш настрій, від чого малюк теж відчує себе краще.


2 шкідлива прикмета для вагітних
Чекаючи малюка, не можна самій в'язати і шити для нього речі: дитина може заплутатися в пуповині.
Це пов'язано з уявленням про природу вузла. Вважалося, що вузол зав'язує дитині вихід в світ. Мотузки асоціювалися з пуповиною, в якій може заплутатися малюк. Тим не менш, вагітних тягне шити і в'язати. Це не дивно: приємне, заспокійливе заняття, та й часу вільного досить багато.
Але треба відзначити, що рукоділлям слід займатися в зручній позі. Адже статичне навантаження й тривале перебування в одній позі може призвести до зменшення надходження крові та поживних речовин до плоду. Про те, що маляті «незручно», буде свідчити його інтенсивні ворушіння. Під час шиття або в'язання намагайтеся регулярно робити перерви, під час яких можна полежати або прогулятися.


3 шкідлива прикмета для вагітних
Чекаючи малюка, не слід заздалегідь купувати йому придане і приносити в будинок дитячі речі.
Вважалося, що підготовлені для ще не народженої дитини речі «дістануться» злим духам. Крім того, в колишні часи був високий рівень дитячої смертності, і приготовлені речі, на жаль, могли не придатися.
Насправді, це всього лише забобон. Навпаки, бажано заздалегідь купити все необхідне, інакше відразу після повернення з пологового будинку вам доведеться терміново бігти по магазинах. Або довірити цю відповідальну процедуру новоявленому татові, який часто не в змозі відрізнити пінетки від шкарпеток. Мамі буде набагато приємніше самої вибрати речі своєму маляті, ніж покладати цей обов'язок на тата чи бабусь.
Вагітність накладає на спосіб життя жінки суттєві обмеження. Більшість з них пов'язано з необхідністю правильно харчуватися, побільше бувати на свіжому повітрі, не перевтомлюватися і т.д. Всі ці рекомендації можна знайти в будь-якій книзі по вагітності, і вони дійсно важливі і обгрунтовані.
Так чи варто вагітній накладати на себе ще більш жорсткі обмеження і заборони, продиктовані забобонами? Напевно, немає. А якщо вже якесь застереження «досвідченої матусі» особливо запало в душу - порадьтеся зі своїм лікарем, чи дійсно ви повинні йому слідувати.